A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Kocka të forta duke ngrënë këto pesë ushqime

Qumështi dhe produktet e tij janë të pasura me kalcium dhe kështu janë thelbësore për të pasur kocka më të forta dhe për të qenë më pak të prirë për zhvillimin e osteoporozës. Por në këtë drejtim mund t’u ndihmojnë edhe disa ushqime. Mjeku.Net ju sjell pesë ushqimet të cilat veç dobive të tjera shëndetësore ju do të keni edhe kocka më të forta. 

Soja
Slide 1 / 5
Slide 1 / 5

Soja

Produktet e sojës janë të pasura me proteina dhe preferohen për të shtuar nivelin e kalciumit në gjak. Një person i rritur çdo ditë duhet të konsumojë rreth një mijë miligramë kalcium. Një filxhan kafe i mbushur me fara të sojës përmban rreth 260 miligramë kalcium dhe 100 miligramë magnez.