A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Vera e kuqe dhe tetë dobitë shëndetësore të saj

Pirja e verës së kuqe jo vetëm ju qetëson pas një dite të gjatë, por sipas studimeve ka dhe përfitime të habitshme në shëndetin tonë. Ky fakt vlen për konsumimin në sasi të limituar, një gotë për femrat dhe jo më shumë se dy për meshkujt. Telegrafi na sjell disa nga arsyet më të mira për të mbushur nga një gotë çdo ditë. 

Zgjat jetën
Slide 1 / 8
Slide 1 / 8

Zgjat jetën

Studiuesit në Harvard kanë zbuluar se një përbërës i gjetur në lëkurën e rrushit të kuq, ka veti anti-plakje që stimulojnë prodhimin e një proteine që mbron trupin nga sëmundjet që vijnë me plakjen.