Qumështi, i mirë edhe për mishin e dhëmbëve

Qumështi, i mirë edhe për mishin e dhëmbëve

Konsumimi i mjaftueshëm i qumështit jo vetëm që ju ndihmon të keni kocka dhe dhëmbë të shëndetshëm, por parandalon edhe zhvillimin e problemeve periodontale.

Një studim ka treguar se gratë të cilat konsumojnë shumë kalcium kanë më pak rrezik për sëmundje periodontale (sëmundje të mishit të dhëmbëve).

Gratë të cilat çdo ditë kanë konsumuar 800 gramë kalcium, kanë pasur dhëmbët më të shëndetshëm, derisa gratë të cilat kishin konsumuar më pak se 500 gramë magnez, kishin pasur 54 për qind rrezik më të madh për shfaqje të këtyre problemeve.

Edhe hulumtime të tjera kanë treguar se konsumi i rregullt i qumështit mbron nga zhvillimi i kariesit. /Mjeku.Net/