Babi i ardhshëm

Njihuni me fëmijën tuaj që në bark

Gjithçka që duhet të dini mbi jetën dhe ndjesitë e fëmijës që do të vijë së shpejti në jetë. Mësoni të deshifroni sinjalet që mund t’ju vijnë herë pas here nga “rezidenca” nëntëmujore e bebit dhe përjetojeni shtatzëninë si periudhën më të bukur, mbi të gjitha, nuk është një sëmundje.

 • Çfarë duhet të dinë burrat për gratë shtatzëna?

  Është shumë e rëndësishme që gjatë muajve të shtatzënisë, bashkëshorti të dijë të sillet siç duhet me gruan, e cila, për shkak të ndryshimeve trupore, mund të ndryshojë edhe “karakterin”.

 • A është shtatzënë? Si ta zbuloni!

  Pra, keni provuar për të bërë bebe? Dhe, nuk e dini nëse gruaja është shtatzënë apo jo? Ja gjashtë shenja që tregojnë se diçka ka ndryshuar përgjithmonë për ju.

 • Roli i ri i baballarëve

  Në shumë vende, gjithnjë e më shumë gra po hyjnë në forcën punëtore, madje edhe në kultura, ku gratë me karierë ishin të ralla. Ndërsa nënat punojnë, shumë familje janë riorganizuar. Kjo ka çuar në një ndryshim: disa baballarë të rinj qëndrojnë në shtëpi për të rritur fëmijët, ose sepse duan ose për arsye praktike. Carolyn Weaver e Zërit të Amerikës sjell më shumë hollësi rreth asaj që ekspertët e quajnë prirje globale.

 • Madhësia e testikujve tregon çfarë babai jeni

  Shkencëtarët amerikanë kanë gjetur një lidhje në mes të madhësisë së testikujve të babait dhe asaj se sa aktiv ai është në kujdesin për fëmijët e tij.

 • Prindërit, fëmijët dhe libri

  Një çështje me rëndësi jo të vogël për prindërit është edhe ajo se çfarë ilustrimi, përkatësisht çfarë libri duhet t'i japin fëmijës së vet në moshën më të njomë dhe si të veprojnë që fëmija të fillojë ta dojë, ta çmojë e ta ruajë librin qysh si fëmijë.

 • Çfarë thonë baballarët e vjetër?

  Të qenit baba është një detyrë shumë serioze. Dhe kjo detyrë vjen në jetën tuaj përnjëherë. Një ditë keni gjithë kohën për t’u kujdesur për veten, dhe ditën tjetër ju keni edhe një familje për të cilën duhet kujdesur. Nëse i pyetni baballarët më të vjetër se për çfarë duhet të jeni të gatshëm, ja çfarë mund të thonë ata. Mjeku.Net ju sjell një artikull ekskluziv për baballarët e rinj.

 • Të bërit prind, rrezikon lidhjen

  Vetëm gjysma e çifteve që janë prindër të rinj e kalojnë kohën së bashku, ndërsa gjashtë nga dhjetë çifte kanë thënë që lidhjet intime kanë rënë qysh se janë bërë me fëmijë.

 • Sfidat e prindërve të rinj

  Çifti mbretëror, princi William dhe bashkëshortja e tij, Kate Middleton, do të kenë ndihmë të mjaftueshme për foshnjen e tyre të parë, por të jesh pjesë e familjes mbretërore nuk do të thotë se është e lehtë të ambjentohesh me një anëtar të ri që i shtohet familjes. Të gjithë prindërit e rinj përballen me një numër sfidash që fillojnë zakonisht me gjumin.

 • Tipat e ndryshëm të baballarëve

  Të qenit një baba i mirë, është objektivi i pjesës më të madhe të burrave që planifikojnë të bëhen prindër. Por, kjo është një detyrë shumë të vështirë, madje shumë më e vështirë se ajo e të qenit nënë.