Lindja, Paslindja

Humbja e peshës së shtatzënisë pas lindjes nga nënat e reja

Rënia në peshë pas shtatzënisë është një problem sfidues për nënat e reja, të cilat nuk gjejnë kohë, energji dhe vullnet për tu aktivizuar fizikisht. Në tekstin në vazhdim do të gjeni disa këshilla se si t’ia dilni në këtë drejtim.

 • Ja si të riktheni barkun e sheshtë pasi të lindni fëmijën

  Për nënat e reja, problemi pas lindjes së fëmijës së tyre është padyshim dobësimi dhe tonifikimi i barkut. Gazeta Shqip na sjell disa këshilla…

 • Fëmijët që ushqehen me gji janë më inteligjentë

  Nëse dëshironi të rrisni fëmijë inteligjentë, atëherë ushqejini ata me gji! Ndërsa leximi i përrallave që kur ata janë fare të vegjël është një plus më i madh në këtë çështje…

 • Gjërat që duhet t’i bëni para lindjes

  Shfrytëzojeni shumicën e kohës që keni para se foshnja juaj të arrijë. Kaloni sa më shumë kohë në shtrat dhe shijoni gjumin! Qëndrimi në shtrat do të jetë një gjë e të kaluarës kur foshnja juaj të arrijë...

 • Lindjet e parakohshme dhe pasojat e tyre

  Një lëvizje globale ka filluar për të shtuar vetëdijen rreth lindjes së 15 milion bebeve para kohe çdo vit. Disa prej arsyeve dihen, por jo aq sa duhet për të parandaluar paaftësitë apo vdekjen e këtyre bebeve thjeshtë sepse lindin para kohe. Tani ka filluar një fushatë globale për të zgjidhur misterin e lindjeve të parakohshme.

 • Gjashtë ndryshimet e trupit që kurrë nuk i keni pritur pas shtatzënisë

  Kur keni kuptuar se jeni shtatzënë, ju e keni ditur se juve ju presin shumë net pa gjumë dhe pelena të panumërta. Por mikeshat tuaja shtatzëna dhe anëtarët e familjes të cilët kanë provuar shtatzëninë më herët, harrojnë të përmendin disa gjëra, si këmbët e mëdha, bel i lëshuar, dhe shumë pak joshje për seks.

 • Sfidat e lindjes normale, pas asaj me prerje cezariane

  Për nënat të cilat lindjen e parë e kanë kryer me prerje cezariane, gjasat janë për deri në 80 për qind që edhe lindja e ardhshme të jetë e tillë.

 • Dhënia gji, sfidë për nënat e reja

  Nënat e reja dhënien gji e shohin si një sfidë të vështirë dhe shpesh vendosin të heqin dorë nga ajo që në ditët e para të paslindjes.

 • Diabeti më i shpeshtë te të lindurit me operacion

  Fëmijët të cilët kanë ardhur në jetë përmes prerjes Cesariane janë më të prirë të preken nga diabeti, tregojnë studimet e realizuara kohë më parë.

 • Procedurat e lindjes dhe autizmi

  Një studim i ri ka zbuluar të dhëna se disa procedura që përdoren gjatë lindjes së fëmijës për të pakësuar rrezikun ndaj nënës apo fëmijës, mund të jenë të lidhura me një rritje të rrezikut të autizmit.