A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Rënia e flokëve

A e keni ditur se ju humbi deri në 100 qime të flokëve çdo ditë? Kjo është normale, dhe te shumica e njerëzve, këto qime rigjenerohen. Por shumë meshkuj – dhe disa femra – humbin flokët derisa plaken. Ju mund po ashtu të humbni flokët nëse keni ndonjë sëmundje të caktuar, si probleme me gjëndrën tiroide, diabet ose lupus. Nëse merrni barna të caktuara ose bëni hemoterapi për kancer, ju po ashtu mund të humbi qimet. Shkaktarët tjerë janë stresi, ushqimi i paktë me proteina, histori familjare ose ushqyerja e dobët. Trajtimi i rënies së flokëve varet nga shkaktari. Në disa raste trajtimi i shkaktarëve mund të korrigjojë problemin. Trajtimet tjera janë barnat dhe rivendosjen e flokëve.

Lajmet e fundit