A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Sistemi i tretjes

Sëmundja e zorrëve të inflamuara

Sëmundja e zorrëve të inflamuara, e njohur si sëmundja e Crohn-it, është një sëmundje e c...

Kanceri i zorrës së trashë

Kanceri i kolonit është kanceri i cili formohet në indin e kolonit (pjesës më të gjatë të...

Kanceri i mëlçisë

Kanceri primar i mëlçisë është kancer i cili formohet në indin e mëlçisë. Kanceri sekond...

Konstipacioni

Konstipacioni, ose siç njihet në popull kapsllëku, është problem i traktit tretës kur ju nu...

Cirroza e mëlçisë

Cirroza është dhëmbëzim i mëlçisë. Ky ind i dhëmbëzuar (shkallëzuar, gungëzuar, në fo...

Çfarë është gastriti?

Gastriti është një sëmundje në të cilën shtresa e brendshme e lukthit – e njohur si muko...

Polipet e kolonit

Polipi në kolon paraqet një rritje në sipërfaqen e kolonit, që ndryshe quhet zorra e trashë...

Gazrat në traktin digjestiv

Gazi është ajri i mbledhur në traktin digjestiv. Gazrat largohen kur njerëzit gogësinë për...

Bulimia nervoza

Bulimia është një prej çrregullimeve më të shpeshta të të ushqyerit. Njerëzit me bulimi ...

Çfarë është ulcera peptike?

Ulcera peptike është plagë në mbështjellësin e brendshëm të lukthit ose duodenit. Ulcera ...

Diarreja

Diarreja nënkupton zbrazje të shpeshtë, të tepërt dhe të hollë (të lëngshme) e zorrëve....

Anoreksia

‘Anoreksia nervosa’ është një formë e çrregullimit të ushqyerjes. Njerëzit që kanë a...

Apendiciti

Apendiciti është një inflamacion (ndezje) e apendiksit (zorrës qore, rreth 9 centimetra e gja...

Hemorroidet

Hemorroidet janë enë të gjakut të ënjtura dhe të inflamuara (pezmatuara) rreth anusit ose n...

Refluksi acidik (gastroezofageal)

Teknikisht, urthi (thartira ose djegësira e lukthit) është simptoma që ndjeni kur acidi del n...