A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Truri dhe nervat

Kanceri i trurit

Tumoret e trurit nuk janë një problem shumë i rrallë. Me mijëra e mijëra njerëz diagnostik...

Koma, çfarë është dhe si shkaktohet?

Koma është një gjendje e të fikëtit e shkaktuar nga ndonjë lëndim ose sëmundje, kur një ...

Autizmi, njohuri të përgjithshme

Autizmi është një çrregullim i trurit që shpesh e bën të vështirë komunikimin dhe lidhje...

Të fikëtit, shkaqet dhe parandalimi

Të fikëtit ndodh si pasojë e mosushqyerjes së mjaftueshme të trurit me gjak ose përbërësi...

Çfarë është sëmundja e Alzheimerit?

Sëmundja e Alzheimerit është lloji më i shpeshtë i demencës dhe problemeve mendore. Simptom...

Depresioni

Kur vuani nga depresioni, kjo do të thotë se ndjeheni më shumë se sa të dëshpëruar. Ndjenj...

Marramendja: Trullimi dhe vertigo

Marramendja është një fjalë e cila shpesh përdoret për të përshkruar dy ndjenja të ndrys...

Migrena dhe kokëdhimbjet

Migrena është kokëdhimbje e fortë që zakonisht shoqërohet me nauze, vjellje dhe ndjeshmëri...

Çfarë është pagjumësia?

Pagjumësia (Insomnia) është një problem i shpeshtë i gjumit, i cili mund të ndikojë në ku...

Epilepsia dhe krizat epileptike

Epilepsia është një sëmundje e shpeshtë e cila prodhon kriza periodike. Krizat janë lëvizj...

Abuzimi dhe vartësia nga alkooli

Alkoolizmi paraqet shprehi të pashëndetshme ose të rrezikshme të konsumimit të alkoolit – ...

Goditja në tru

Goditja në tru ndodh kur qarkullimi i gjakut të pasur me oksigjen bllokohet në një pjesë të...

Ankthi dhe çrregullimet e panikut

Ankthi (anksioziteti) është një emocion normal njerëzor të cilin e përjetojmë të gjithë....