A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Kockat, muskujt, nyjat

Spondiliti ankiloz

Spondiliti ankiloz nënkupton inflamacion të shpinës në një ose më shumë struktura të af...

Osteoporoza

Osteoporoza nënkupton “eshtra poroz”. Kockat tona mund të duket të forta, por indi i tyre ...

Osteoartriti, njohuri të përgjithshme

Osteoartriti – lloji më i përhapur i artirit - është një sëmundje e nyjave e cila më së...

Osteopenia, dobësimi i eshtrave

Osteopenia nënkupton dendësinë minerale të eshtrave (DME) e cila është më e ulët se vlera...

Lupusi, njohuri të përgjithshme

Lupusi është sëmundje autoimune gjatë të cilët qelizat mbrojtëse të organizmit sulmojnë ...

Kanceri i kockave

Kanceri i eshtrave është një tumor malinj (kanceroz) i cili shkatërron indin normal të eshtr...

Stenoza spinale

Stenoza spinale paraqet ngushtim të shtyllës kurrizore. Ky ngushtim bën presion në palcën ku...

Fibromialgjia

Fibromialgjia është një sëmundje e cila shkakton dhimbje dhe lodhje të muskujve. Njerëzit m...

Çfarë është dhimbja e shpinës?

Dhimbja e shpinës mund të jetë nga një dhimbje e lehtë, e vazhdueshme, deri te një dhimbje ...

Artriti reumatoid

Artriti është një term i përgjithshëm që nënkupton inflamimin e nyjave. Inflamimi i nyjave...

Artriti

Artriti nënkupton inflamim (pezmatim, ndezje) të nyjave. Inflamacioni është një reaksion nat...