A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Semundjet me shkronjen: A

A, Hepatiti

Hepatiti A është një sëmundje e mëlçisë. Fjala hepatit do të thonë inflamacion (pezmatim...

Artriti, osteoartriti

Osteoartriti – lloji më i përhapur i artirit - është një sëmundje e nyjave e cila më së...

Autizmi

Autizmi është një çrregullim i trurit që shpesh e bën të vështirë komunikimin dhe lidhje...

Anemia

Mungesa e konsumimit të hekurit është shkaktari më i madh i anemisë. Burimi i mirë i hekur...

Alopecia

Alopecia paraqet një sëmundje e cila shoqërohet me rënie të flokëve në zona me formë rret...

Alzheimeri

Sëmundja e Alzheimerit është lloji më i shpeshtë i demencës dhe problemeve mendore. Simptom...

Arterioskleroza

Arterioskleroza, që shpesh përshkruhet si forcim i arterieve, ndodh kur dëmtohet mbështjellë...

Astma

Astma është një sëmundje kronike (afatgjate) e mushkërive e cila inflamon dhe ngushton rrug...

Artriti reumatoid

Artriti është një term i përgjithshëm që nënkupton inflamimin e nyjave. Inflamimi i nyjave...

Artriti

Artriti nënkupton inflamim (pezmatim, ndezje) të nyjave. Inflamacioni është një reaksion nat...

Abuzimi dhe vartësia nga alkooli

Alkoolizmi paraqet shprehi të pashëndetshme ose të rrezikshme të konsumimit të alkoolit – ...

Ankthi

Ankthi (anksioziteti) është një emocion normal njerëzor të cilin e përjetojmë të gjithë....

Anoreksia

‘Anoreksia nervosa’ është një formë e çrregullimit të ushqyerjes. Njerëzit që kanë a...

Apendiciti

Apendiciti është një inflamacion (ndezje) e apendiksit (zorrës qore, rreth 9 centimetra e gja...

Aritmia

Aritmia është një çrregullim i ritmit të rrahjeve të zemrës. Gjatë aritmisë, zemra mund ...

Angina

Angina nënkupton dhimbje në gjoks ose siklet që ndodh nëse një zonë e muskulit të zemrës ...

AIDS

Virusi i mungesës së imunitetit njerëzor – HIV (Human immunodeficiency virus), është virus...

Alergjia

Alergjia është një reagim jonormal i sistemit imun të organizmit ndaj kontaktit me substanca ...

Aknet, puçrrat

Aknet, ose siç njihet në mjekësi akne vulgaris, janë një problem i lëkurës që më së shu...

Amenorreja

Çrregullimet menstruale nënkuptojnë çfarëdo ndryshimi brenda ciklit normal të menstruacione...

Anusi, Hemorroidet

Hemorroidet janë enë të gjakut të ënjtura dhe të inflamuara (pezmatuara) rreth anusit ose n...

Aciditeti

Teknikisht, urthi (thartira ose djegësira e lukthit) është simptoma që ndjeni kur acidi del n...