A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Infeksionet

Infeksionet e rrugëve urinare

Infeksionet janë sëmundje të cilat shkaktohen nga mikrobet – organizmat shumë të vegjël t...

Pneumonia

Pneumonia është një infeksion në njërën ose të dyja mushkëritë. Shumë mikroorganizma, s...

Tuberkulozi

Tuberkulozi (TBC) është një infeksion bakterial i shkaktuar nga Mycobacterium tuberculosis. Ky...

Çfarë është hepatitit A?

Hepatiti A është një sëmundje e mëlçisë. Fjala hepatit do të thonë inflamacion (pezmatim...

Çfarë është hepatiti B?

Hepatiti B është një sëmundje e mëlçisë. Fjala hepatit do të thonë inflamacion (pezmatim...

Çfarë është hepatiti C?

Hepatiti C është një sëmundje e mëlçisë. Fjala hepatit do të thonë inflamacion (pezmatim...

Herpes simplex

Herpes simplex është një infeksion shumë i shpeshtë virusal. Kjo sëmundje paraqitet në for...

Infeksionet vaginale

Vaginitisi është një term mjekësor që përdoret për të përshkruar sëmundje të ndryshme ...

Ftohja, gripi dhe ‘gripi i stomakut’

Influenca, e njohur më së shpeshti si ‘grip’, është një sëmundje jashtëzakonisht e ngj...

Ethet hemorragjike

Ethet virusale hemorragjike i referohen një grupi sëmundjesh që shkaktohen nga disa familje vi...

Ethet e verdha

Ethet e verdha paraqesin një infeksion viral që transmetohet nga pickimi i mushkonjave që më ...

Ethet tropikale

Ethet tropikale (‘dengue fever’) paraqesin sëmundje e cila shkaktohet nga një virus që bar...

Dhimbja e fytit

Dhimbja e fytit zakonisht është shenja e parë e një ftohjeje. Mirëpo, dhimbja e fytit nga ft...

HIV dhe AIDS

Virusi i mungesës së imunitetit njerëzor – HIV (Human immunodeficiency virus), është virus...